Tacksamhet

Vi har så oändligt mycket att vara tacksamma för. Varje ny dag som läggs till våra liv. Alla våra släktingar, vänner, bekanta och vår familj. Att vi har mat på bordet och varmt inne. Att vi har en säng att krypa ner i till natten. Att vi har ett arbete att gå till eller att vi har haft ett arbete när vi var yrkesverksamma. Tacksamma för en så vacker natur: Löven som spricker ut på våren, fåglarna utanför fönstret, blommorna, fjärilar som flyger omkring, höstlövens färger och den kalla klara vinterdagen med gnistrande snö.

Detta borde vara en självklarhet för alla människor men alla har det inte så. Det finns många där släkten vänt dem ryggen, likaså tidigare vänner och bekanta. Man saknar ett arbete. Mat får man tigga sig till och kanske måste man leta husrum för natten. Hälsan sviktar.

Livet är inte alltid så enkelt att man orkar se det som är positivt när man inte har det som alla andra. Det kan kännas som man går i en enda lång uppförsbacke och man ser aldrig backkrönet. Det behöver inte vara så här illa för att man ska känna att man saknar något.

Har livet rasat för en så kan man få leta efter guldkorn i tillvaron som man kan vara tacksam för. Det är så lätt att se det negativa och omge sig av det. Jag vill uppmana dig att skriva ner allt positivt som du har omkring dig. Jag är säker på att du finner det.

Hur du än har det så vill Jesus hjälpa dig i din situation. Han har gjort större ting. Han har uppväckt döda och gett synen tillbaka till de blinda, han har gett styrkan i kroppen tillbaka till de som varit lama, han har gett hälsan tillbaka till de sjuka. Jesus har gett sig själv till alla människor på korset. Där dog han för dig och mig och våra liv. Han om någon vet hur det är att vara människa och han vet hur tufft det kan vara. Överlämna det du går och bär på till honom som redan känner dig.

Gud välsigne dig!

/Ulrika Danielsson, pastor i Baptistkyrkan